Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πλάκωσε το τραίνο...




Ο Μανώλης Ρασούλης υπήρξε φίλος μου. Την περίοδο 1991-96 είχαμε βρεθει μέσω κοινου φίλου αρκετες φορες, μάλιστα παίξαμε μαζι σε συναυλία με τον ίδιο τη Μελίνα Κανα και άλλους και παρεϊστικα με το Γιώργο το Γαβαλά. 


Απο την άλλη ο Σταύρος ο Κουρούσης είναι κι αυτος φίλος και τα στοιχεία του δεν έχω λόγους να τα αμφισβητώ. Ένα απο αυτα είναι η πατρότητα των στίχων: 
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο
με μάγκικο σαλπάρανε με ναργιλέ σβησμένο

Κάπως αργα βέβαια η διαπίστωση, αλλα ο Νίκος ο Βραχνάς, ο πειραιώτης σχεδον άγνωστος ρεμπέτης στην κυριολεξία, μπουζουξής της γύρας, είχε τέτοιο ταμπεραμέντο που μάλλον δικαιολογείται αυτη η σιωπη...
Καλο είναι να αναφέρουμε το όνομα του και ακούγοντας στο παρακάτων ωραίο βίντεο για τη ζωη του Ρασούλη, όταν δούλευε στο Πέραμα και πέρναγε απο τον Πειραία, μπορούμε να κάνουμε την υπόθεση ότι άκουσε το Βραχνά να παίζει κάπου ως φιλόμουσος και περίεργος τύπου Διογένη τα χρόνια εκείνα και έτσι τσίμπησε τα στιχάκια. 
Απόδειξη;; Καμμία...ή μάλλον μία: Οι υπόλοιποι στίχοι του τραγουδιού είναι άσχετοι!!  (Μεγάλωσε ο μπαγλαμάς και έγινε σαν παπόρι...;)
Ο στίχος δεν είναι του Βραχνά, ο Σταύρος λέει ότι είναι παλιοί άγνωστου δημιουργού...
Μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πλάκωσε το τραίνο
και σε βαγόνι μπήκανε, με αργιλέ σβησμένο

Προσωπικά διαφωνώ ότι η μουσική είναι απο το "Ραδίκι". Έχει δικη του μουσική και θυμίζει τα πρώτα του Μάρκου!!
Επίσης θα μείνουμε με την απορία αν υπήρχαν κι άλλοι στίχοι μετα απο απο αυτο το δίστιχο...   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades